Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Country Music Hall of FameBryce Canyon National ParkBadlands National ParkCadillac RanchDurangoPortlandFreedom TrailNiagara FallsStrand FloridaMonument ValleySt PaulWaterval Yosemite National ParkCentral ParkAlcatraz gevangenisMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkGlacier Bay National ParkLas VegasSeattleLincoln MemorialMount RushmoreUitzicht IdahoCrater Lake National Park

Santa Barbara

Staat: California
Oppervlakte (land): 75 km2
Bevolking: ca. 90.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
100 mijl ten noorden van Los Angeles ligt volgens velen een klein paradijs, Santa Barbara. Santa Barbara is gelegen tussen de oceaan en de San Rafael Mountains met een schitterend klimaat. Het is een welvarende stad die populair is als toeristische bestemming en zeer geliefd is als woonplaats voor de beroemde Hollywood sterren. 
Spaanse charme hangt over Santa Barbara, met zijn spaanse-stijl architectuur, adobe gebouwen, mooie huizen en tuinen. Twee gebouwen in Santa Barbara staan op de nationale historische monumentenlijst van de Verenigde Staten, namelijk het missiegebouw en het Rafael-Gonzaleshuis, een Adobe gebouw.

Een stukje geschiedenis
De eerste bewoners die in de streek waar Santa Barbara ligt woonden waren de Chumash Indianen. Ze leefden in honderden dorpjes langs de kuststrook en in de San Rafael Mountains. In 1782 werd een fort (presidio) gebouwd door de Spanjaarden, ze noemden het gebied “la terra adorada: het geliefde land”. Vier jaar later werd op een heuvel ten noordoosten van het presidio Mission Santa Barbara gebouwd, de 10de in een reeks van 21 missies langs de Californische kust. Nabij deze missiepost die is genoemd naar de heilige Barbara is Santa Barbara ontstaan.

Zien en doen
Tegenwoordig is Santa Barbara een waar vakantieparadijs. Een van de topattracties van Santa Barbara zijn natuurlijk de brede zandstranden. East Beach, Carpinteria Beach, Butterfly Beach, West Beach, Leadbetter Beach, noem maar op, je vindt ze allemaal langs Cabrillo Boulevard.
Downtown Santa Barbara lijkt veel op een Spaans dorp. In down town bevindt zich El Presidio de Santa Barbara State Historic Park. Het zijn de overblijfselen van het fort dat de Spanjaarden hier in 1782 bouwden. Er worden nog steeds opgravingen gedaan. Neem ook een kijkje in de kapel, de wanden zijn gedecoreerd met mooie muurschilderingen.
Een belangrijke bezienswaardigheid is natuurlijk Mission Santa Barbara, grootst opgezette Spaanse missiepost, die "de koningin van de missieposten" wordt genoemd. De missie ligt op een heuvel hoog boven de stad en was gebaseerd op het ontwerp van Romeinse bouwmeesters. De muren zijn aan de binnenkant beschilderd met Chumash muurschilderingen en decoraties. De tuinen zijn prachtig en achter de kerk bevindt zich een groot kerkhof met meer dan 4000 graven van Chumash indianen en de eerste kolonisten.
Stearns Wharf is de oudste nog in gebruik zijnde pier aan de westkust en een uitloper van de hoofdstraat, State Street. De houten pier werd in 1872 door John Peck Stearn gebouwd. In 1998 werd de pier gedeeltelijk verwoest door brand. Het verwoeste gedeelte is weer herbouwd en de gebruikelijke souvenirwinkels, restaurants en visstalletjes zijn weer open voor bezoekers.

Santa BarbaraSanta Barbara