Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Crater Lake National ParkBryce Canyon National ParkCadillac RanchLas VegasMonument ValleyMount RushmoreMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkStrand FloridaCountry Music Hall of FameLincoln MemorialGlacier Bay National ParkNiagara FallsAlcatraz gevangenisCentral ParkWaterval Yosemite National ParkSeattleBadlands National ParkPortlandFreedom TrailDurangoSt PaulUitzicht Idaho

Santa Fe

Staat: New Mexico
Oppervlakte (land): 96,7 km2
Bevolking: ca. 70.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Santa Fe is de sprookjesstad van New Mexico. Santa Fe is de hoofdstad van de staat New Mexico. Santa Fe staat vooral bekend om zijn mooie natuur en het mooie landschap.

Een stukje geschiedenis
Santa Fe betekent “Heilig geloof” in het Spaans. Het werd gesticht in 1607 door Juan Martinez de Montoya. Het werd de hoofdstad van de provincie Santa Fe de Nuevo México. In 1821 kwam het bij het onafhankelijk geworden Mexico die het in 1848 afstond aan de Verenigde Staten.
Tijdens de tijd van de kolonisten, zaten de Spanjaarden in New Mexico. Er gingen verhalen rond over de “ Gouden Steden van Cibola”, waar de straten van goud waren. Deze zouden in de buurt van Santa liggen. Velen Spanjaarden trokken erop uit om deze “ gouden steden” te vinden. Tijdens hun zoektocht kwamen ze velen indianen stammen tegen waarmee zij in conflict kwamen. In Palace of the Governors is oud fotomateriaal tentoongesteld wat betreft de geschiedenis van New Mexico. Dit fotomateriaal wordt tentoongesteld vanuit het oogpunt van de Spanjaarden. Uit het fotomateriaal is te zien dan deze tijd geen pretje was voor de Indianen. Naar deze steden wordt nog steeds gezocht. Toen de Spanjaarden eenmaal de macht over New Mexico hadden gekregen, wouden zij de indianen stammen bekeren tot het christelijk geloof. Bij verzet staken zij de mensen in brand.

Zien en doen
Santa Fe is wel toeristisch geworden, maar toch blijft het een mooie en plezierige stad. De Plaza is het centrum waar ook de handelaars in sieraden hun waren uitstallen. Canyon Road is een straat waar allerlei dure galeries te vinden zijn. Ooit was de Canton Road een straat waar iedereen zijn zelfgemaakte spulletjes verkocht, maar is uiteindelijk uitgegroeid tot een stad met dure winkels.
In Santa Fe zijn veel musea; Museum of International Folk Art, waar meer dan 120.000 objecten worden tentoongesteld en het Georgia O'Keeffe Museum. In het Palace of the Governors vindt je een historisch museum. El Rancho de las Golondrinas is een historisch museum waarbij de gidsen in kleding lopen uit vroegere tijden en laten zien hoe mensen vroeger leefden in New Mexico. Interessante historische gebouwen zijn: San Miguel Mission, een oude kerk gebouwd in 1610 door de Tlaxcalan Indians of Mexico, St. Francis Cathedral, Loretto Chapel, State Capitol en The Oldest House een 800 jaar oud Adobe huis.

Santa Fe