Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Cadillac RanchMount RushmoreLincoln MemorialCountry Music Hall of FameDurangoWaterval Yosemite National ParkCrater Lake National ParkFreedom TrailMonument ValleySt PaulAlcatraz gevangenisPortlandBadlands National ParkUitzicht IdahoNiagara FallsCentral ParkBryce Canyon National ParkSeattleStrand FloridaMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkLas VegasGlacier Bay National Park

Seattle

Staat: Washington
Oppervlakte (land): 218 km2
Bevolking: ca. 575.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
Seattle, stad in de staat Washington, aan een arm van de Puget Sound en aan Lake Washington
De skyline van Seattle wordt gekenmerkt door de Space Needle, downtown en met vierduizend meter hoge Mount Rainier. Seattle is de stad van grote namen, zoals Bill Gates (Microsoft), Jimi Hendrix, Nirvana en vliegtuigbouwer Boeing. Daartoe behoort ook Starbucks: de koffieketen die en nu hard bezig is Europa te veroveren, maar ooit is begonnen met haar eerste winkel in Seattle. Seattle is nog steeds een stad van koffie. Het wemelt er van de tentjes waar u een coffee to go kunt bestellen of waar u even rustig van uw koffie kunt genieten. Seattle is meerdere malen gekozen tot 'mooiste vakantiestad' van de USA. Mocht u van plan zijn om deze bijzondere stad te bezoeken doe dat dan zonder auto. Die kunt u beter laten staan. Seattle beschikt over een uitstekend openbaarvervoersnet waarmee men in de binnenstad zelfs gratis kan reizen tussen 6.00 uur en 19.00 uur.

Een stukje geschiedenis
De stad ontstond rond een nederzetting uit 1852 die zich bezighield met bosbouw en houtexport. Groei begon na het gereedkomen van een transcontinentale spoorlijn naar Tacoma, ten zuiden van Seattle. De stad fungeerde als toegangspoort en toeleveringscentrum naar Alaska en Canada tijdens de goldrush die in 1897 begon. Tijdens de Eerste Wereldoorlog namen de havenactiviteiten in belang toe. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt de economie gedomineerd door de lucht- en ruimtevaartindustie. De afgelopen decennia kreeg ook het culturele leven een belangrijke impuls. Begin jaren negentig kwam de stad in de belangstelling als bakermat van de grunge, een stroming in de popmuziek.

Zien en doen
Deze mooie vakantiestad heeft veel te bieden. Zo is er de Pike Place Market. De Pike Place Market is de oudste nog actieve boerenmarkt in de Verenigde Staten. Het is tegelijkertijd de grootste toeristentrekker van Seattle en een van de meest authentieke plekken - een combinatie die je niet vaak tegenkomt. Al sinds 1907 brengen boeren en vissers hun koopwaar, zoals verse groenten, vis, vlees en fruit naar deze markt. In de weekeinden is de markt een groot feest met muziek op elke hoek en indianen die Zuid-Amerikaanse muziek maken. Bij de Pike Place Fish Company kan men een mooie show zien van visboeren. Men besteld een vis en de visboer werpt deze naar zijn collega achter in de kraam, die de vis opvangt in papier, weegt en vervolgens inpakt. De visboeren zijn showlui voorzien van T-shirts met daarop ‘Careful: Lowflying fish’ en als ze iemand met een fototoestel zien, willen ze best een zalmpje gooien. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Seattle Aquarium op pier 59. Hier kan men de zeefauna van de Puget Sound bewonderen. Als men liefhebber is van kunst kan men het Seattle Art Museum bezoeken met de alom bekende Hammering Man voor de deur. Voor de historie van Seattle zelf gaat men naar het Klondike Gold Rush Museum. Voor boeken en een drankje kan men terecht bij Elliott Bay Bookstore & Cafe. Voor een Chinees gerecht en het Chinese leven kan men naar het International District. Een bezoek aan de Space Needle mag natuurlijk niet worden overgeslagen. Dit opvallende bouwwerk is in 1962 gebouwd voor de World Fair. Op 185 meter hoogte heeft men een prachtig uitzicht over Seattle, Mount Rainier, de Cascade Range en Lake Union waar de woonboten het toneel vormde voor de film Sleepless in Seattle. Voor een niet gering bedrag kan men ook nog een maaltijd nuttigen in het rondraaiende platform.
Een prachtige dierentuin is Woodland Park Zoo wat tot de beste van alle dierentuinen in de USA wordt gerekend. Men kan hier vlak bij de dieren komen. Het Experience Music Project is een doe-museum en is zowel voor volwassenen als voor kinderen een belevenis. Het Star Wars museum laat u zowel het heden als het verleden van dit filmgenre (opnieuw) beleven.
Voor mensen die van architectuur houden is een bezoek aan de Central Library, ontworpen door Rem Koolhaas, een must. Het gebouw valt op door haar ingenieuze staalconstructie met de vele ruitvormige ramen (bijna 10.000). Deze staalconstructie moet een kleed verbeelden dat over het gebouw is gedrapeerd. Doordat de verschillende lagen van de bibliotheek verspringen, ontstaat de opvallende vorm. Het interieur van het gebouw is minstens zo bijzonder en vooral kleurthema’s staan hier centraal. Het is mogelijk een rondleiding te krijgen van vrijwilligers.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Pike Place Market
- Pioneer Square
- Space Needle
- Central Library
- Tillicum Village: Historic Blake Island State Park

Musea:
- Seattle Art Museum
- Museum of Flight (luchtvaartmuseum).
- Henry Art Gallery
- Experience Music Project
- Klondike Gold Rush Museum

Attracties:
- Seattle Aquarium
- Woodland Park Zoo

Winkelen:
- North Gate
- Elliott Bay Bookstore & Cafe

SeattleEMP MuseumSeattle