Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Freedom TrailLincoln MemorialCountry Music Hall of FameCadillac RanchBadlands National ParkCentral ParkAlcatraz gevangenisPortlandMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkLas VegasStrand FloridaSeattleCrater Lake National ParkDurangoWaterval Yosemite National ParkGlacier Bay National ParkMonument ValleyMount RushmoreNiagara FallsBryce Canyon National ParkSt PaulUitzicht Idaho

Sedona

Staat: Arizona
Oppervlakte (land): 48,2 km2
Bevolking: ca. 12.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Sedona is het kunstcentrum van de Verde Valley. Iedereen die naar Sedona komt wil de rode rotsen zien waarvoor de regio befaamd is.

Een stukje geschiedenis
Sedona was eind 19e eeuw niet veel meer dan een boerengehucht in een vruchtbaar landschap. De rijke grond, voldoende regen en de Oak Creek waren ideaal voor landbouw. Het landschap lijkt op een combinatie van Monument Valley en Arches. Rode felgekleurde buttes in een groene bosrijke omgeving. In de jaren vijftig en zestig vestigde een groot aantal kunstenaars zich in Sedona. Dat is goed te merken, nergens in Arizona vindt je zoveel kunstgaleries als hier, van moderne kunst tot Indiaanse kunst. In 1981 ontdekte Page Bryant, schrijver en spiritistisch medium, dat Sedona een speciale plek was. In Sedona zouden zeven maal- stromen, die elektromagnetische energie opwekken, bij elkaar komen. Hierdoor zou de ziel versterkt worden. De ontdekking had tot gevolg dat Sedona overspoeld werd door new-agers en toeristen die niet alleen voor de schoonheid van het landschap kwamen maar vooral voor de geestesenergie. Of je er nu in gelooft of niet maakt niet veel uit, de prachtige omgeving van Sedona zorgt al voor genoeg geestesenergie.

Zien en doen
Verspreid over de stad liggen diverse winkelcentra, Sinagua Plaza, Hozho, Tlaquepaque, Hillside Marketplace waar naast de kunstgalerijen alle soorten winkels te vinden zijn. Vanuit Sedona kun je alle mogelijke sporten beoefenen, Mountainbiken, Jeeptochten, Vissen, Bergbeklimmen, Paardrijden, Ballonvaren en noem maar op. De omgeving is uitermate geschikt voor dit soort recreatie. In Red Rock State Park, net buiten de stad, krijg je een spectaculair panoramisch gezicht op de roestkleurige zandformaties. Red Rock State Park heeft een netwerkje van een kilometer of acht aan wandelpaden, die onderling verbonden zijn. Zo brengt Eagles Nest Trail de bezoeker eerst omlaag naar Oak Creek en dan naar het hoogste punt in het park, op 4100 feet, waar je in een panoramisch uitzicht kunt kijken naar de rode rotsen, maar ook naar de Mingus Mountain een stuk verder in de Verde Valley. Het is een route van 2 mile die geschikt is voor de gemiddelde hiker. Verder zijn er in de omgeving van Sedona diverse schitterende autoroutes door de diverse canyons.

SedonaSedona