Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Country Music Hall of FameDurangoSt PaulCrater Lake National ParkUitzicht IdahoGlacier Bay National ParkMonument ValleyFreedom TrailBadlands National ParkSeattleLas VegasPortlandStrand FloridaMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkLincoln MemorialWaterval Yosemite National ParkBryce Canyon National ParkCentral ParkCadillac RanchAlcatraz gevangenisMount RushmoreNiagara Falls

Sheridan

Staat: Wyoming
Oppervlakte (land): 22 km2
Bevolking: ca. 16.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Volgens True West Magazine behoort deze stad in de top 10 van de meest echte Western Towns.

Een stukje geschiedenis
Sheridan werd in 1882 door John D. Loucks op papier ontworpen. Sheridan is vernoemd naar een van John Loucks officieren uit de burgeroorlog. De stad werd in 1884 officieel verklaard als stad. Met het komen van een spoorweg en de velen steenkool mijnen kwamen er veel stedelingen wonen in Sheridan. Sheridan groeide hierdoor vlug van een bevolkte stad van 1.559 mensen naar 1900 mensen. De houten gebouwen werden tussen 1910 en 1920 vervangen door structuren van baksteen. Deze gebouwen zult u tegenkomen tijdens u wandeling door de stad.
The Main Street District staat geschreven in het Nationale Register onder historische plaatsen.

Zien en doen
Sheridan is een echte cowboy stad. Wanneer u in de stad loopt, proeft u de sfeer van het Wilde Westen.
De historische binnenstad beschikt over 30 gebouwen die genoteerd staan in het National Register. Wanneer u loopt door Historic Main Street District proeft u het Westerse leven. Ondertussen kunt u hier goed winkelen. Sheridan heeft velen unieke winkels. Zo zijn er winkels met westerse kleding, antieke spullen, verzamelobjecten, leder handwerk, houten meubilair, ruiter uitrusting, juwelen, boeken en kunst.
In Sheridan worden er verschillende rodeo evenementen georganiseerd. Dus mocht u dit leuk vinden, dan kunt u gerust een kijkje nemen bij een van de rodeo wedstrijden.
Tijdens het winkelen kunt u een bezoek brengen aan The Don King Western Museum, dat achter King’s Saddlery aan de Main Street te vinden is. Het museum is gratis voor de bezoekers en heeft meer dan 500 zadels, die u kunt bekijken. Bovendien heeft het museum Indiaanse kunstvoorwerpen, antieke geweren en talloze andere westerse voorwerpen. Het museum is geopend van maandag tot zaterdag van 8 uur tot 17 uur.
Ride the trolley is een historische attractie die u alle historische en mooie plekjes van de stad laat zien.
De Sheridan wagens geven de bezoekers het gevoel dat ze terug in de tijd zijn. Er zijn twee gemotoriseerde wagens gereproduceerd van de elektrische wagens die door de stadstraten reden tussen 1911 en 1926. De ritten met deze wagens worden verzorgd met een gids. U kunt deze historisch reis maken tijdens de zomer.
Wanneer u in de kerst komt, kunt u meedoen met het jaarlijkse Christmas Stroll in de stad.
The Main Street zal met kerstlichtjes versierd zijn en er staan ouderwetse paard met wagens die bezoekers rondritten aanbieden.
Een vuurwerk show zal dit evenement beëindigen en de Santa Clause zal naar alle wensen van de kinderen luisteren.
Een van de andere speciale activiteiten die worden georganiseerd is The NutCracker die in het WYO Theater plaatsvindt.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Trail End Mansion
- Sheridan County Museum
- Wyo Theater
- Fort Mackenzie
- Big Horn Museum
- Mandel Cabin
- Hans Kleiber Museum

Parken: 
- Kendrick Park; Het park biedt faciliteiten voor de hele familie. Er zijn picknickplaatsen, kinderspeelplaatsen, zwembaden, tennisbanen en wijde open ruimtes. Dit park bevat een gebied waar alleen maar wild loopt. Er lopen kleine kudde buffels en elanden.
- Witney Commons
- Thorne-Rider Park