Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Cadillac RanchAlcatraz gevangenisPortlandCountry Music Hall of FameCentral ParkWaterval Yosemite National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkMount RushmoreLincoln MemorialNiagara FallsDurangoGlacier Bay National ParkFreedom TrailBadlands National ParkSeattleStrand FloridaCrater Lake National ParkMonument ValleyUitzicht IdahoSt PaulBryce Canyon National ParkLas Vegas

Spokane

Staat: Washington
Oppervlakte (land): 149,6 km2
Bevolking: ca. 195.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
Spokane is een niet heel bekende Amerikaanse stad waar nu een heropleving van toeristen ontstaat, die willen ontsnappen aan de drukke westerse steden, de smog, het verkeer van L.A., de buitensporige glitter van Las Vegas en de misdaad van vele Amerikaanse binnensteden.
Avontuurlijke reizigers komen hier voor de voorzieningen van de stad, die samenhangen met de natuur.
Spokane is de 96e stad in de Verenigde Staten wat betreft aantal inwoners en de 116e stad wat betreft de oppervlakte (gemeten in 2000). Ongeveer 3% van de bevolking bestaat uit Hispanics en Latino’s, 2.1% is van Afrikaanse afkomst en 2.2% is van Aziatische afkomst.

Zien en doen
Spokane ligt in het hart van het binnenland in het Noord westen van de USA.
In de binnenstad is een centrum voor kunst, muziek, voedsel, logies, vermaak, winkels, natuur en culturele activiteiten. De heropleving is een resultaat van Spokane die in 1974 de Wereldtentoonstelling ontving, de kleinste stad ooit om gastheer te zijn. Spokane biedt winkelgelegenheid, entertainment en een groot medisch centrum wat diensverlenend is voor de gebieden Oost Washington, Oost Oregon, West Montana, Zuid Alberta en Zuid British Colombia.
De Spokane Rivier loopt door de stad naar beneden en bevat spectaculaire watervallen aan het einde van de stadskern. In het hart van de stad is bovendien het mooie Riverfront Park te bezoeken.

In Spokane kunt u veel outdoor activiteiten ondernemen, zoals skiën, raften, kamperen, wandelen. Ook zijn er grote meren waar u zich kunt vermaken en er is een honderdjarig oud spoor te bezichtigen. Spokane noemt zich daarom ook wel het outdoor-lover’s paradise.
Spokane organiseert de grootste nationale road race, genaamd Bloomsday en het grootste basketbal tournement, het Hoopfeest.

Bezienswaardigheden & attracties
Spokane is een stad met een rijke geschiedenis en biedt veel natuur en ontspanning voor zijn inwoners en gasten. Het honderdjarig Spoor geeft toegang tot het Waterkant Park waaru kunt ontspannen in de natuur, kanoeën, raften, paardrijden en kamperen.
In Spokane worden veel theaterstukken opgevoerd, één van de theatergebouwen in Spokane is het IMAX Theater. Midden in de stad kunt u ook schaatsen en gondel ritten maken.

Nog steeds kunt u de geest van de vroege Indianen, verkenners, eerst kolonisten, boeren, houthakkers en zakenmensen van voorbije tijdperken voelen. Die geschiedenis is goed te boek gesteld in het nieuwe kroonjuweel van Spokane: het Noordwestelijke Museum van Kunsten en Cultuur.

Om nog meer cultuur en geschiedenis op te snuiven, kunt u een bezoek brengen aan de Gotische Heilige John Kathedraal in Spokane.

Spokane