Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Mount RushmoreMonument ValleyCentral ParkBryce Canyon National ParkCadillac RanchStrand FloridaLincoln MemorialGlacier Bay National ParkDurangoBadlands National ParkWaterval Yosemite National ParkCrater Lake National ParkFreedom TrailCountry Music Hall of FameNiagara FallsPortlandUitzicht IdahoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkSt PaulLas VegasAlcatraz gevangenisSeattle

St Louis

Staat: Louisiana
Oppervlakte (land): 160,3 km2
Bevolking: ca. 350.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
De stad is vernoemd naar Koning Lodewijk IX van Frankrijk.
St. Louis grenst aan de Mississippi rivier. De Wereldtentoonstelling en de Olympische Spelen werden in 1904 georganiseerd in St. Louis. In de 21ste eeuw is St. Louis van een industriële stad naar een stad van de wetenschap veranderd. De stad staat ook wel bekend als de Gateway to the West. Hij wordt zo genoemd, omdat velen mensen die trekken naar het westen, door St. Louis hun route voortzetten.

Een stukje geschiedenis
De stad werd gesticht door Pierre Laclede Liguest met als doel om als handelspost te dienen.
Juist deze stad werd gekozen omdat deze plaats dichtbij de grote rivieren de Mississippi en de Missouri is gelegen. In 1803 werd deze plaats onderdeel van de Verenigde State en in 1809 werd deze plaats een officiële stad. St. Louis werd een belangrijke handel en industriestad.
Een bekend kunstwerk in St. Louis is de Jefferson Westwartd Expansion Memorial, ook bekend als St. Louis Gateway Arch. Deze kreeg in 1965 in St. Louis een plekje. Dit kunstwerk is 192 meterhoog en is van roesvrij staal. Dit kunstwerk heeft twee betekenissen: Het is een gedenkteken aan de architect en president Thomas Jefferson en het is een gedenkteken voor de trek naar het westen in de Verenigde Staten.

Zien en doen
St.Louis is een van de veiligste culturele steden in de Verenigde Staten. In St. Louis is muziek, theater, winkels, restaurants en alles wat u nodig heb voor een romantische sfeer.
Er worden verschillende tours door de stad georganiseerd. Zo kunt u met de tram, boot, fiets of helikopter de stad bezichtigen. Met de Gateawy Air-Tours vliegt u met een de helikopter op de heenweg over het Forestpark en op de terugweg over de binnenstad van St. Louis.
Met meer dan 3.5 biljoen dollar is de binnenstad van St. Louis gerenoveerd met een nieuw amusementen terrein, casino’s, winkels, restaurants. Hotels en gerenoveerde historische gebouwen.
Wanneer u van vlinders houdt moet u zeker een bezoek brengen aan The Sophia M. Sachs Butterfly House. Daar vliegen duizenden verschillende vlinders vrij rond.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden: 
- Missouri Botanical Garden
- Black Madonna Shrine and Grootos
- Old Cathedral
- Old Chain of Rocks
- Fort Belle Fontaine

Attracties:
- St. Louis Walk of Fame
- Saint Louis Zoo
- St. Louis Six Flags
- Wold Aquarium

Musea: 
- General Daniel Bissel House
- Black World History Museum

Parken: 
- Forest Park
- George Winterpark
- Route 66 State Park

Nightlife: 
- The Loop

St Louis