Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Monument ValleyStrand FloridaPortlandSeattleAlcatraz gevangenisSt PaulLas VegasCrater Lake National ParkCountry Music Hall of FameBadlands National ParkMount RushmoreBryce Canyon National ParkDurangoWaterval Yosemite National ParkCadillac RanchFreedom TrailLincoln MemorialNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkGlacier Bay National ParkUitzicht Idaho

St Paul

Staat: Minnesota
Oppervlakte (land): 145,5 km2
Bevolking: ca. 280.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
St. Paul is de hoofdstad van de staat Minnesota en de hoofdstad van Ramsey County. De tweelingsteden Minneapolis en Saint Paul vormen samen de metropool Minneapolis-St. Paul. St. Paul is tevens de hoofdstad van Minnesota, een staat in het noorden van de Verenigde Staten. In de regio die bestaat uit 13 gemeenten in Minnesota en Wisconsin wonen bijna 3 miljoen mensen.

Een stukje geschiedenis
In het begin van de 19e eeuw vestigden de kolonisten zich in de omgeving van Fort Snelling. Bij dit fort komen de rivieren Mississippi en Minnesota bij elkaar. De stad heette oorspronkelijk Pig’s Eye Landing. Toen in 1841 een kerk werd gesticht ter ere van apostel Paulus, werd de stad omgedoopt tot St. Paul.

Zien en doen
De stad is een interessante plek om te bezoeken. Er zijn velen restaurants en uitgaansgelegenheden.
Grand Avenue is de drukste straat in St. Paul. Er zijn daar velen winkels, boetiekjes, merk winkels, uitgaansgelegenheden en restaurantjes te vinden.
The Cathedral Hill Area zijn velen kwaliteit restaurants gevestigd. Traditionele bars en pubs zorgen hier voor een gemoedelijke sfeer. De meeste historie ligt in het hart van de stad.
De bekende attracties en bezienswaardigheden in St. Paul zijn de Mississippi rivier, Lake Como, Indian Mounds Park, Harriet Island Regional Park, Wabasha Street Caves, Battle Creek Regional Park, Highland Park, Saint Paul Winter Carnival en de Cathedral van Saint Paul.

St PaulSt Paul