Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
St PaulMonument ValleyMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkLas VegasUitzicht IdahoDurangoBadlands National ParkCadillac RanchSeattleFreedom TrailCrater Lake National ParkGlacier Bay National ParkWaterval Yosemite National ParkNiagara FallsPortlandAlcatraz gevangenisCountry Music Hall of FameStrand FloridaLincoln MemorialCentral ParkBryce Canyon National ParkMount Rushmore

Tallahassee

Staat: Florida
Oppervlakte (land): 247,8 km2
Bevolking: ca. 160.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
De hoofdstad van Florida is Tallahassee, een relatief kleine stad in de Panhandle (Noord-Florida) - de smalle reep land die langs de kust van de Golf van Mexico naar het westen loopt. Als je besluit om naar Tallahassee te reizen ben je meer in ”the South” dan in Florida.
Tallahassee is oorspronkelijk een Indiaanse naam en betekent naar verluidt: ”Oude stad”. Tallahassee is echter niet bepaald oud, maar werd gesticht aan het begin van de 19de eeuw.
Het gebied, dat ook bekend staat als ”The Florida Panhandle”, werd oorspronkelijk bewoond door indianenstammen en er wonen nog steeds Indiaanse nakomelingen in het gebied.
Tallahassee werd in 1824 tot hoofdstad van Florida uitgeroepen, toen het zuidelijke Florida nog steeds één grote wildernis was en omdat de ligging van de stad centraal was. Sindsdien heeft Florida zich verder ontwikkeld en in de jaren '70 is er over gediscussieerd om Orlando tot hoofdstad van Florida te maken. Maar Tallahassee bleef de hoofdstad.

Bezienswaardigheden & attracties
- Florida State Capitol
- Museum of Art
- Museum of Florida History
- Odyssey Science Center
- Old Capitol
- San Luis Archaeological Site
- Tallahassee Antique Car Museum

Tallahassee