Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Bryce Canyon National ParkSt PaulCountry Music Hall of FameAlcatraz gevangenisStrand FloridaMonument ValleyGlacier Bay National ParkLas VegasCrater Lake National ParkDurangoBadlands National ParkSeattleLincoln MemorialCadillac RanchWaterval Yosemite National ParkCentral ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkPortlandNiagara FallsFreedom TrailMount RushmoreUitzicht Idaho

Tallahassee

Staat: Florida
Oppervlakte (land): 247,8 km2
Bevolking: ca. 160.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
De hoofdstad van Florida is Tallahassee, een relatief kleine stad in de Panhandle (Noord-Florida) - de smalle reep land die langs de kust van de Golf van Mexico naar het westen loopt. Als je besluit om naar Tallahassee te reizen ben je meer in ”the South” dan in Florida.
Tallahassee is oorspronkelijk een Indiaanse naam en betekent naar verluidt: ”Oude stad”. Tallahassee is echter niet bepaald oud, maar werd gesticht aan het begin van de 19de eeuw.
Het gebied, dat ook bekend staat als ”The Florida Panhandle”, werd oorspronkelijk bewoond door indianenstammen en er wonen nog steeds Indiaanse nakomelingen in het gebied.
Tallahassee werd in 1824 tot hoofdstad van Florida uitgeroepen, toen het zuidelijke Florida nog steeds één grote wildernis was en omdat de ligging van de stad centraal was. Sindsdien heeft Florida zich verder ontwikkeld en in de jaren '70 is er over gediscussieerd om Orlando tot hoofdstad van Florida te maken. Maar Tallahassee bleef de hoofdstad.

Bezienswaardigheden & attracties
- Florida State Capitol
- Museum of Art
- Museum of Florida History
- Odyssey Science Center
- Old Capitol
- San Luis Archaeological Site
- Tallahassee Antique Car Museum

Tallahassee