Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Glacier Bay National ParkLincoln MemorialBadlands National ParkBryce Canyon National ParkSeattleNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkPortlandFreedom TrailUitzicht IdahoCountry Music Hall of FameStrand FloridaMonument ValleyDurangoAlcatraz gevangenisSt PaulLas VegasCadillac RanchCrater Lake National ParkMount RushmoreCentral ParkWaterval Yosemite National Park

Tampa

Staat: Florida
Oppervlakte (land): 290,2 km2
Bevolking: ca. 335.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Tampa is een stad in Florida in het zuiden van de Verenigde Staten. De stad ligt aan het einde van de Baai van Tampa, de stedelijke agglomeratie ligt met name tussen de Golf van Mexico en deze baai. De stad is de grootste van deze agglomeratie die meer dan 2,6 miljoen inwoners heeft en de steden Saint Petersburg, Clearwater en Largo omvat. De stad zelf heeft maar 334.550 inwoners. Tampa is één van de snelst groeiende steden van Florida. Zeker de 45 km strand langsheen de Golf van Mexico is een echte trekpleister aan het worden. Maar het toerisme is nog niet alles overheersend. In tegenstelling tot aan de plaatsen in Florida zijn de prijzen nog meer schappelijk.

Bezienswaardigheden & attracties
De stad Tampa herbergt van oudsher vele nationaliteiten; er is een grote Cubaanse buurt, Ybor City, en ook de Grieken hebben een eigen buurt. Ybor City is een erg leuke wijk in Tampa. Een stadje van een paar straten, dat eind 19de eeuw uit de grond werd gestampt door Spaanse, Italiaanse en Cubaanse immigranten. Ze werkten in de sigarenfabriek van Don Vicente Martinez Ybor. Elke nationaliteit had zijn eigen club, de sociëteiten pootten enorme gebouwen neer rond 7th Avenue, de centrale straat. In die clubs speelde zich het culturele en sociale leven af van de kleine middenstand en van de arbeiders die leefden in houten casitas, waarvan er slechts een paar bewaard zijn gebleven. 's Avonds is 7th Avenue een levendige buurt met bars en restaurants.
De grote attracties van Tampa zijn het pretpark Busch Gardens en het Florida Aquarium.
Kinderen zullen hun hart kunnen op halen in Busch Gardens. Busch Gardens is zonder meer het belangrijkste pretpark van de westkust. Het thema hier is Afrika en naast het groot aantal attracties met o.a. sensationele roller-coaster-ritjes en luchtige shows, herbergt het park ook een dierentuin waarin zowat alles aanwezig is wat Afrika te bieden heeft.

Tampa