Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
DurangoGlacier Bay National ParkLas VegasCountry Music Hall of FameMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkMount RushmoreBryce Canyon National ParkCentral ParkMonument ValleyCadillac RanchCrater Lake National ParkSeattleUitzicht IdahoSt PaulWaterval Yosemite National ParkAlcatraz gevangenisStrand FloridaLincoln MemorialNiagara FallsFreedom TrailPortlandBadlands National Park

Topeka

Staat: Kansas
Oppervlakte (land): 147,6 km2
Bevolking: ca. 125.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Topeka is de hoofdstad van de staat Kansas en provincie hoofdstad van de provincie Shawnee, die vernoemd is naar de Shawnee Indianen.
Drie schepen van de marine van de V.S. worden USS Topeka genoemd. Dit is natuurlijk een eer voor de stad. De naam Topeka is gecreëerd door een indianen stam in Kansas. Het betekent “een goede plaats om aardappelen te graven”. De aardappel was een belangrijk bestaansmiddel voor de Indianen. Topeka was in 1854 één van de vrije-staatssteden die tegen de slavernij was. In 1857 werd Topeka als officiële stad benoemd.

Een stukje geschiedenis
Op 5 december maakten negen mannen een tocht van de stad Lawrence naar een boomhuisje aan de over van de Kansas River. Deze groep mannen richtte de stad Topeka op, die een beduidende rol zal gaan spelen in de geschiedenis. Cyprus Holiday is de vader van Topeka. Hij was de eerste major van de stad. Hij ontworp de spoorlijn van Topeka en Santa Fe, wat nu bekend staat onder de naam Burlington Northern and Santa Fe Railway.

Zien en doen
Om de echte oude cultuur van deze plaats te ontdekken kunt u een bezoek brengen aan Old Prairie Town. Dit is een klein pioniers dorpje bij Topeka, waar velen tuinen, originele gebouwen zoals een oud kerkje, fonteinen en terrasjes te vinden zijn. Het is nog een origineel prairie dorp.
Er worden tours georganiseerd in de State Capitol. Wanneer u geïnteresseerd bent in de geschiedenis en de cultuur van Topeka is deze tour erg interessant.
In het Combat Air Museum zijn er verschillende vliegtuigen te bezichtigen, die gebruikt werden in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Ook is er het Museum of the Kansas National Guard waar diverse type auto’s en vliegtuigen te bezichtigen zijn in de openlucht.
In oktober kunt u autoraces bijwonen bij de racebaan in Topeka.
Het Gage Park is een groot recreatief park in Topeka, waar u aan verschillende activiteiten kunt deelnemen. Zo zijn er zwem, softbal en volleybal faciliteiten te vinden voor alle leeftijden. Het carrousel is gerenoveerd en een mini trein rijdt langs het park en biedt bovendien een fantastisch uitzicht.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Kansas State Capitol

Attracties: 
- Heartland Park
- Topeka Zoo

Musea: 
- Kansas Museum of History
- Old Prairie Town at Historic Ward-Meade Park
- Charles Curtis House Museum
- Combat Air Museum
- Tour Cedar Crest (maandag avond)
- The Brown v. Board National Historic Site and Museum
- Mulvane Art Museum in Washburn University

TopekaTopeka