Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Central ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkSt PaulMonument ValleyBryce Canyon National ParkPortlandGlacier Bay National ParkSeattleDurangoBadlands National ParkNiagara FallsUitzicht IdahoAlcatraz gevangenisMount RushmoreCountry Music Hall of FameLas VegasStrand FloridaCrater Lake National ParkCadillac RanchLincoln MemorialWaterval Yosemite National ParkFreedom Trail

Tucson

Staat: Arizona
Oppervlakte (land): 505 km2
Bevolking: ca. 515.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Tucson ligt in de staat Arizona in een vlakke vallei, omringd door bergruggen, zoals de Santa Catalinas, de Santa Ritas, Rincons en de Tucson Mountains
Meer dan een kwart van de inwoners van Tucson is van Hispanic afkomst en dat blijkt. Spaans is de reguliere taal en Mexicaanse restaurants zijn er meer dan genoeg.

Een stukje geschiedenis
Tucson werd in 1775 als de legerplaats Presidio de San Augustin gesticht en bleef nog lang onder Spaans en Mexicaans bestuur. Door de Gadsden aankoop in 1853 werd Tucson (en Arizona) Amerikaans gebied. De naam Tucson (wordt uitgesproken als Toeson), komt van het indiaanse woord Stjukshon, waarmee meteen de indiaanse en Spaans/Mexicaanse invloeden in deze stad duidelijk zijn.

Zien en doen
Downtown, de oude stad is best aardig, al kan het er erg warm zijn. Aan S.Stone Avenue staat de St. Augustine Cathedral uit 1896. De zandstenen gevel is bewerkt met uitgesneden Saguarocactus en yucca.Het Tucson Museum of Art is heel plezierig. Mooie Indianen voorwerpen en een gevarieerde verzameling Western Art uit de twintigste eeuw. Het Center for Creative Photography huist een van de mooiste verzamelingen van Amerikaanse fotografie. Verder is er het Arizona State Museum, de Arizona Historical Society Museum en het Mineral Museum. Het St. Philips Plaza is een aantrekkelijk winkel/restaurant centrum.
Maar Tucson grootste aantrekkingskracht, afgezien van een plezierige leefsfeer, is Saguaro National Park, dat aan de oost en de westkant van de stad de wildernis beschermt. De meest interessante omgeving van Tucson ligt ten zuidoosten van de stad. Westwaarts komt u terecht in uitgestrekte woestijnlandschappen, het domein van de Tohono O’odham Indianen, de Woestijnmensen. Hier staat ook de mooiste kerk, Mission San Xavier del Bac. De missiepost werd in 1692 door Pater Eusebio Kino gesticht. De kerk, de oudste katholieke kerk van de USA werd in ca. 1777 gebouwd, is nog steeds in gebruik. Het gebouw is overwegend wit, het middendeel van bruin zandsteen. Binnen staan veel beelden, beschilderde muren. Opvallend is dat slechts 1 van de 2 torens is afgebouwd. Voor de kerk is regelmatig een indiaanse markt, waar manden, souvenirs, etenswaren en meer verkocht worden. Net buiten de stad ligt Old Tucson Studios. Dit is een compleet nepdorpje (filmstudio), waar inmiddels al zeker driehonderd westerns zijn opgenomen. Als er niet gefilmd wordt, voeren acteurs een act op, verder vind je hier wat winkels en kan je zelf een gokje wagen en een kogel afschieten in cowboy-tenue. Hier vlakbij is ook het International Wildlife Museum en het Arizona-Sonora Desert Museum waar je een goede indruk van het woestijnleven kunt krijgen.
Ten noorden van het centrum ligt het Tohono Chul Park. Een mooie grote tuin met paden (nature-trails) die langs cactussen en planten, ook uit andere landsstreken voeren. Er is een grote plantenkas, en een leuke tearoom met terras in de schaduw met uitzicht op struiken waar regelmatig kolibries vliegen. Ten westen van Tucson ligt het Tuscon Mountain Park: een ruwe, droge omgeving die je het beste te paard kan verkennen. In deze woestijn heb je een grote kans om spinnen, ratelslangen & coyotes tegen het lijf te lopen. Een ander leuke attractie is het Pima Air and Space Museum. Hier staan 250 vliegtuigen waaronder de Airforce One van President Kennedy.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Tucson Mountains
- Tohono Chul Park
- Old Tucson Studios
- Mission San Xavier del Bac
- Saguaro National Park
- St. Augustine Cathedral
- Pima Air and Space Museum

Musea:
- International Wildlife Museum
- Arizona-Sonora Desert Museum
- Center for Creative Photography
- Arizona State Museum
- Arizona Historical Society Museum
- Mineral Museum.

Verder:
- St. Philips Plaza (winkels & restaurants)

Tucson