Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Badlands National ParkBryce Canyon National ParkDurangoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkWaterval Yosemite National ParkAlcatraz gevangenisNiagara FallsLas VegasStrand FloridaGlacier Bay National ParkUitzicht IdahoFreedom TrailMount RushmoreCadillac RanchLincoln MemorialCentral ParkSeattleCrater Lake National ParkMonument ValleyPortlandSt PaulCountry Music Hall of Fame

Twin Falls

Staat: Idaho
Oppervlakte (land): 31,1 km2
Bevolking: ca. 40.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Twin Falls is de grootste stad van het Magic Valley gebied in de staat Idaho. De stad is naar de nabijgelegen waterval van de Snake River vernoemd.

Een stukje geschiedenis
In 1950 zijn bij Wilson Butte Cave, dichtbij Twin Falls, opgravingen gedaan, die het bewijs opleverde dat er menselijk activiteit was in dit gebied. Zo zijn er pijlpunten gevonden, die onder de oudste gedateerde kunstvoorwerpen in Noord – Amerika vallen.
Later kwamen er Indianen stammen die de noordelijke en westelijke Shoshones werden genoemd.
De eerste permanente nederzetting in het gebied was een spoorwegstation gevestigd bij Rock Creek in 1864.
Twin Falls werd een belangrijke plaats voor de landbouw. Bonen en suikerbieten werden verbouwd, maar later ook andere groenten en fruit. Dit vergrootte de economie van Twin Falls en Twin Falls werd steeds groter.
De origineel townsite had een unieke ontwerp. De noordwesten-naar-zuidoostelijke weg werden lanen genummerd en vernoemd, terwijl de noordoosten-naar-zuidwestelijke weg straten werden genummerd en vernoemd.
De reden hiervoor dat dit gedaan is, is dat zo in iedere kamer in het huis de zon overdag schijnt.
Er zijn twee centrale straten in Twin Falls, de noordwesten-naar-zuidoostelijke Main Avenue en de noordoosten-naar-zuidwestelijke Shoshone Street.
Dit systeem creëerde toestanden waar een zijde van de straat een volledig verschillend adres zou kunnen hebben dan de andere zijde.
In 2003 werden de genummerde noordoosten-naar-zuidwestelijke straten opnieuw vernoemd om verwarring te voorkomen. Nieuwe belangrijke stadswegen, zoals Blue Lake Boulevard, Addison Avenue en Washington Street werden aangelegd en vernoemd op de normale wijze.

In 1974 kreeg Twin Falls erg veel media aandacht. Deze aandacht was te danken aan Evel Knievel die met een aangepaste fiets over The Snake River Canyon is gesprongen.
Dit werd gekeken door miljoen mensen op televisie. De poging verzuimde uiteindelijk tengevolge van sterke winden en een voortijdige plaatsing van een parachute voor Knievel.

Zien en doen
In de natuur kunt u fietsen, boot varen op de rivieren, golfen, wandelen, vissen, paardrijden, raften, kajakken en natuurlijk het belangrijkste: het bezoeken van de velen watervallen in dit gebied.

Twin Falls