Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Strand FloridaNiagara FallsSt PaulWaterval Yosemite National ParkSeattleAlcatraz gevangenisBadlands National ParkLas VegasFreedom TrailMonument ValleyMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkMount RushmorePortlandDurangoGlacier Bay National ParkCadillac RanchLincoln MemorialCentral ParkBryce Canyon National ParkUitzicht IdahoCrater Lake National ParkCountry Music Hall of Fame

Washington D.C.

Staat: Washington D.C.
Oppervlakte (land): 159 km2
Bevolking: ca. 555.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Men spreekt ook wel over The Capital of het District of Columbia. The District of Columbia, de hoofdstad van Amerika, is geen staat. Het is een vierhoekig stuk tussen Maryland en Virginia (een deel van de vierhoek ontbreekt omdat Virginia later weer een stuk terugpakte). DC hoort nergens bij omdat men indertijd wilde voorkomen dat de hoofdstad de speelbal zou worden van politici. Historisch en toeristisch is Washington een paradijs. Het is één van de plezierigste steden van Amerika: laag gebouwd, groen, mooie gebouwen, plezierige woonwijken, veel gratis musea, cultuur en vermaak, en dat alles overgoten met een politiek sausje - want daar draait het om in Washington. Bezoeken aan het Witte Huis, Capitol Hill, de Supreme Court, de FBI en de Library of Congres geven toch een andere kijk op het dagelijkse nieuws.

Bezienswaardigheden & attracties
In het compacte centrum van Washington, zo ongeveer tussen de rivier de Potomac (met op de andere oever Arlington Cemetery en het graf van John F. Kennedy) en Capitol Hill liggen alle grote bezienswaardigheden van de Amerikaanse hoofdstad. Het stikt er van de musea, en de meeste daarvan zijn nog gratis ook. The Mall is een 1,5 km lange boulevard tussen het Capitool en Washington Monument. Rond de mall concentreert zich het politieke en het museumgebeuren . Men noemt dit vaak het culturele hart van Washington DC. Er zijn nogal wat musea gehuisvest langs deze boulevard. Het National Museum of American History, Freer Gallery of Art, National Museum of Natural History, National Museum of African Art, National Gallery of Art, United States Holocaust Museum, National Air and Space Museum en het Hirshhorn Museum zijn allen aan The Mall gevestigd. Met andere woorden The Mall is een uitstekende plek voor musea liefhebbers. Door het bezoeken van deze musea krijgt men een goede indruk van hoofdzakelijk de Amerikaanse historie. Verder zijn aan het ene eind van de mall het Witte Huis te bezoeken en aan het andere eind Capitol Hill. Vergeet ook niet de monumenten die in het verlengde van de mall liggen, waaronder de obelisk van Washington, de Rotunda van Jefferson, het Lincoln Memorial, het Vietnam Memorial en, de meest recente aanwinst, het FDR monument. Aan de andere kant van de Potomac ligt nog Arlington National Cemetery, met de graven van de Kennedy’s. Old Downtown loopt parallel aan The Mall en was, in tegenstelling tot heden, honderd jaar geleden het centrum van de stad. F Street was de als eerste geplaveide weg in de stad. Er waren winkels, dagbladen, bars en kerken gevestigd. Verder stonden er luxe woningen voor de hogere kringen in Washington. Men vindt er een aantal leuke trekpleisters: het hoofdkantoor van de FBI waar gratis rondleidingen worden gegeven door een echte FBI agent, het Ronald Reagan Building, US National Archives, Mellon Fountain, Old Post Office en het US Navy Memorial. De stad heeft een paar centra die de moeite waard zijn om uit te gaan, te winkelen of gewoon rond te kijken: Dupont Circle, Georgetown en Adams Morgan zijn de bekendste.
Georgetown is de oude wijk van Washington met huizen uit de zeventiende eeuw, mooie winkels en goede restaurants. Dupont Circle is een soort dorpsplein met goede boekwinkels, restaurants, galerieën, op een steenworp afstand van het Witte Huis. Adams Morgan is een trendy wijk met veel etnische restaurants, van Ethiopisch tot Salvadoraans, van cajun tot thais, en met de meest hippe bars en discotheken. Verderop in de stad ligt nog de National Zoo, een mooie dierentuin.
Ook de regio rondom Washington is uitermate interessant, zodat de stad zich bij uitstek leent om als uitvalsbasis te gebruiken voor de Capitol Region en Mount Vernon (Washingtons huis), Alexandria, Annapolis en andere bekende plaatsen uit de Amerikaanse geschiedenis. De stad is ook een goed vertrekpunt voor trips in Virginia (zoals de slagvelden van de Burgeroorlog en Monticello in Charlottesville) en naar Shenandoah National Park. Washington D.C. heeft geen wolkenkrabbers of andere hoge gebouwen.

De stad is rijk aan musea, monumenten en historische bezienswaardigheden. Het zou onmogelijk zijn ze allemaal hier te noemen. Een goede reisgids is daarom bij een bezoek zeker aan te raden.

Klimaat
Helaas is het weer in Washington in het toeristenseizoen vaak niet erg fijn. In juli en augustus is het erg warm en zeer benauwd. In de lange lente en de nog langere herfst is het er heerlijk. In de lente toont Washington ook dat het eigenlijk bij het zuiden hoort, met bloeiende en riekende bomen, kersenbloesems en vooral veel sfeer.

The Mall WashingtonWorld War 2 MemorialLincoln MemorialVerizon Center