Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Central ParkCountry Music Hall of FameBryce Canyon National ParkDurangoMonument ValleyStrand FloridaFreedom TrailWaterval Yosemite National ParkCadillac RanchUitzicht IdahoCrater Lake National ParkSt PaulPortlandSeattleGlacier Bay National ParkMount RushmoreLincoln MemorialAlcatraz gevangenisBadlands National ParkNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkLas Vegas

Wichita

Staat: Kansas
Oppervlakte (land): 359,8 km2
Bevolking: ca. 355.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Wichita staat bekend als “de luchthoofdstad” van de wereld. Wichita is de grootste stad in de staat Kansas. Het is evenals het centrum van de vliegtuig vervaardiging en cultureel centrum.
In 2006 werd Wichita benoemd tot de negende in de lijst van de top 10 beste steden van de VS om in te leven. De stad is in bezit van zes belangrijke vliegtuig ondernemingen en McConnell Air Force Base.

Een stukje geschiedenis
De oorspronkelijke bewoners van deze stad waren de Wichita Indianen. Zij zijn later verdreven uit dit gebied en zijn naar Oklahoma getrokken.
In 1914-1915 werd hier olie gevonden en werd Wichita het centrum van de olie. De vliegtuigindustrie in deze stad profiteerde hiervan. Tijdens de wereldoorlogen werden in Wichita diverse vliegtuigen geproduceerd. De Boeing compagnie en nog anderen compagnies zijn ontstaan in Wichita. Wichita word daarom “The Air Capital” genoemd.

Zien en doen
In de stad zijn diverse kunstgaleries, interessante musea, sport faciliteiten, grote winkel centra en eetgelegenheden en een reeks van live theater en entertainment optredens. In de Old Town van Wichita zijn 100 restaurants, winkels en musea. In de avond komt deze stad tot leven met verschillende muziek, dans en entertainment.
Voor nog meer entertainment kunt u een bezoek brengen aan Exploration Place. Deze is in bezit van een Cyber theater, het WaterWay café, midgetgolf banen en een park. In het Exploration Park kunt u wilde dieren zien, opgravingen van archeologen bezichtigen, luisteren naar de instrumenten die worden bespeeld in het park, de kinderen in de speeltuin laten spelen, een wandeling maken, kano varen op de Arkansas Rivier of gewoon heerlijk ontspannen en picknicken bij een boomgaard.
Deze stad ligt in de buurt van een geweldig prairie gebied, de Great Plains. In het gebied groeien planten die aangepast zijn aan het droge gebied. In dit gebied zijn geen rotsachtige met sneeuw bedekte bergketens., maar zijn de bergachtige gebieden meer geïsoleerd van de rest van het gebied.
De Black Hills van Zuid-Dakota en de Wichita Mountains van Oklahoma zijn voorbeelden.
De variatie van klimaat in de Great Plains zorgt voor een grote verscheidenheid van dieren en planten.
Wanneer u een bezoek brengt aan het Kauffman museum, gaat u terug in de tijd en ontdekt u hoe de mensen leefden in de prairies. Met de Flint Hills Overlamd Wagon Trips maakt u huifkar tochten door het gebied.
In het Museum of World Treasures ervaart u een reis door tijd in één van de mooiste musea in Amerika. U zult verbaasd worden als u tien echte dinosaurussen, twee Egyptische Koninklijke mummies en veel nog veel meer ontdekt.
Daarnaast zijn er diverse attractieparken in Wichita. Zoals All Star Adventures.
Dit park biedt meer dan 26 attracties, van amusement ritten tot aan midgetgolf terreinen.
Rock River Rapids is een gloed nieuw park met zes wildwater glijbanen, een reusachtige boomhut waar water gespoten wordt en een 50 meter lang zwembad.
Wichita biedt ook een uitstekend nachtleven aan. Er zijn diverse bioscopen en theaters. Of u kunt een bezoek brengen aan Barleycorn's, Flashbacks. Harrah's Prairie Band Casino, Loony Bin Comedy Club, Michelle's Beach House, On the border, The Vagebond en nog meer.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden: 
- Botanica Wichita Garden
- Chisholm Trail Historical Marker

Attracties: 
- Sedgvica County Zoo
- Joy Land Amusement Park
- All Star Sports
- Tanganyika Wilflife Park
- Wild West World LLC
- Wichita Ice Center
- Warren Old Town Theatre

Musea: 
- Wichita Art Museum
- Old CowTown Museum
- Hoppalong Cassidy Museum
- Prairie Rose Chuckwagon Supper & National Hopalong Cassidy Cowboy Museum

Shopping: 
- Bradley Fair & The Shops at Tallgrass
- The Waterfront
- Delano River District
- New Market Square

WichitaWichita