Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
PortlandCrater Lake National ParkUitzicht IdahoBadlands National ParkSeattleCadillac RanchAlcatraz gevangenisStrand FloridaMonument ValleyCountry Music Hall of FameLincoln MemorialMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkNiagara FallsWaterval Yosemite National ParkFreedom TrailSt PaulMount RushmoreGlacier Bay National ParkBryce Canyon National ParkCentral ParkLas VegasDurango

Williams

Staat: Arizona
Oppervlakte (land): 113,4 km2
Bevolking: ca. 3.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Williams ligt in het noorden van Arizona en 96 kilometer ten zuiden van de Grand Canyon.
Williams is een unieke beschaving met een rijke geschiedenis.
In de omgeving van Kaibab National Forest en de Bill Williams Mountain zijn er veel campingplaatsen, routes met prachtig uitzicht en wandelmogelijkheden.
De winters brengen genoeg sneeuw voor wintersportgelegenheden en in de zomer is de temperatuur relatieve koel door de dennenbossen in dit gebied. Dit maakt Williams een aantrekkelijk vakantiegebied om af te koelen van de dichtbijgelegen hete woestijn.

Een stukje geschiedenis
Het noorden van Arizona werd gekenmerkt door zijn velen dennenbossen en vulkanisch gebied. Spaanse verkenners ontdekten de Grand Canyon. Omdat er in 1928 goud werd gevonden in New Mexico trokken velen goudzoekers naar de bergen van Arizona om goud te vinden.
In het gebied rondom de Bill Williams Mountain liggen valleien en weides die schapen en vee hoeders aantrokken om hier te gaan wonen. Daarna werd in dit gebied een spoorlijn aangelegd. De spoorweg staat bekend onder de naam Sante Fe Line. In 1881 werd het eerst postkantoor gevestigd. Het gebied ontwikkelde zich steeds meer en Williams werd het centrale punt van de spoorweg. Reisjes richting de Grand Canyon werden steeds populairder en de toeristische industrie begon te groeien in deze dagen.
Williams had een reputatie van een echte Wilde Westen stad. Er waren velen bars, bordelen, opium holen, gok huizen waar cowboys, houthakkers, Chinese arbeiders en spoorwegbouwers hun vermaak zochten. Dit soort vermaak werd alleen beperkt in de Railroad Avenue “Saloon Row”.
Het Saginaw Lumber Company maakten een zaagmolen, die voor bijna 50 jaar de stad voorzien heeft van timmerhout. Dit hout kwam uit de bossen van de Grand Canyon. Daarna werd het Kaibab National Forest gebruikt in verband met het ecotoerisme van de laatste jaren.
In 1901 onstond er in Williams een grote brand, die 36 bedrijven gebouwen, 2 hotels en 10 huizen in minder dan een uur verwoeste.
Binnen een week werd de stad gerenoveerd en in september 1901 werd de bouw van de spoorlijn Sante Fe afgerond. Deze spoorlijn was de poort naar de Grand Canyon en vervoerden passagiers over heel de wereld. Door de concurrentie van de auto verplaatste de spoorlijn zich richting de zuidelijke grens van de Grand Canyon.
In 1926 werd de US Highway 66 aangelegd. Deze diende als gedeelte van hoofdstraat van Amerika.
De lengte van deze weg was 3940 km. Route 66 had een belangrijke rol in Amerika. In de jaren 30 reisden velen mensen naar Californie via de Route 66, om zo de grote stofstormen, genaamd de Dust Bowl, te ontwijken.
Route 66 begon in Chicago, en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan bij Los Angeles. In 1985 is Route 66 opgeheven, want Interstate Highway System ging het lange afstand verkeer overnemen.
Toen na de Tweede Wereldoorlog het autobezit toenam, maakten velen automobilisten gebruik van Route 66. De automobilisten konden zo makkelijk van de ene kant van het land naar de andere kant rijden. Deze Route 66 was een symbool
Zien en doen
Het hele jaar door zijn er in de natuur van Williams wilde dieren. Het klimaat zorgt voor genoeg gelegenheid voor recreatieve gelegenheden voor buitenliefhebbers.
Er zijn verschillende wintersportressorts en golfbanen, waar u golfcursussen kan nemen. Bij nabijgelegen meren kunt u vissen en wandelen.
In Williams zijn er verschillende attracties. We zullen er een paar toelichten.
In Williams zijn er verschillende winkeltjes, die originele indiaanse sieraden en antieke spullen verkopen. Met de Grand Canyon trein kunt u een reis maken naar de zuidelijke grens van de Grand Canyon. Passagiers hebben een keuze in vijf verschillende klasse. Het is meer dan alleen een trein rit, want u proeft duidelijk de sfeer van het Wilden Westen en de reis wordt ingeluid door muzikanten.
In Williams heerst een westerse sfeer. Er worden verschillende rodeo evenementen georganiseerd op verschillende Williams Rodeo Grounds.
De kogels vliegen door de lucht wanneer de Cataract Creek Gang’s in de zomer door de straten rijden en eindigt in een vuurgevecht.

Er zijn verschillende restaurants en bistro restaurants om s’avonds een hapje te eten.
Meer dan 20 motels, 20 eethuizen, enkele RV parken en vier kampeerterreinen geven aan bezoekers een grote verscheidenheid van logies tijdens hun verblijf.

Williams