Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoWaterval Yosemite National ParkLas VegasCountry Music Hall of FameNiagara FallsBryce Canyon National ParkBadlands National ParkLincoln MemorialPortlandMount RushmoreMonument ValleyMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkGlacier Bay National ParkSeattleCrater Lake National ParkStrand FloridaDurangoFreedom TrailCentral ParkSt PaulAlcatraz gevangenisCadillac Ranch

Yuma

Staat: Arizona
Oppervlakte (land): 164,7 km2
Bevolking: ca. 78.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Yuma heeft een ideaal klimaat. Yuma heeft ongeveer 95% zon in een jaar. Dit heldere weer is ideaal om te genieten van het uitzicht over het bergachtige landschap.
Over de Colorado River tussen Californië en Arizona is de Laguna Dam gebouwd. De Laguna dam werd gebouwd voor irrigatie van het land. Deze dam is met 47 Swastika’s verfraaid. Swatstika’s zijn kruisen die in de dam zijn uitgehouwen. De kruisen zijn ongeveer 20 tot 45 cemtimeter groot. De Swastika’s staan als symbool voor de hindoe god Indra. Deze god staat voor regen, bliksem en donder. Om dat het gebied hier zo droog is, is dit symbool voor deze dam erg gepast.
De Laguna Dam is het enigste regeringsproject dat vandaag de dag nog overeind staat, waarbij de Swastika als symbool een belangrijk onderdeel is.

Een stukje geschiedenis
De eerste inwoners van Yuma waren indianen stammen die langs de oevers van de Colorado River woonden. Zij heetten de Quechans, de Cocopahs en de Mohaves.
In 1850 vaarde er een stoomboot op de Colorado River vanaf de Golf van Californië en vervoerden passagiers en goederen.
Daarna werd er ook een spoorweg aangelegd. Hiermee ging de handel sneller en ontwikkelde de stad zich nog beter.
Zien en doen
De binnenstad van Yuma is rijk aan boetieken, restaurants, winkels en kantoren.
In een van de bierbrouwerijen kunt u een biertje drinken en s’avonds kunt u in de binnenstad een film of theaterstuk bijwonen in een van de theaters van Yuma.
Er zijn verschillende parken en spa resorts in Yuma. In de parken kunt u deelnemen aan de velen openlucht activiteiten. Eén van de parken is Picacho State Recreation Area, waar ook de Sand Dunes te vinden zijn. Een deel van de Sand Dunes is afgesloten voor publiek. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden op welke plekken u mag komen en welke u niet mag komen.

Een ander mooi gebied in de buurt van Yuma is de Palm Canyon. Hier in dit bergachtige gebied staan velen palmbomen. Het is een prachtige en unieke bezienswaardigheid.
Of u nou wilt golfen, tennissen, vissen, varen, zwemmen, jagen of wandelen, in Yuma kunt u het allemaal doen.
U kunt met Yuma River Tours een boottocht maken over de Colorado River. Deze boten varen langs historische plekken en de wilde natuur. Er zijn verschillende soorten tours te reserveren. De Colorado King I Paddle boot is een van de meest historische en bekendste boten die vaart over de Colorado River. Deze boot wordt vaak gebruikt bij bruiloften.

Carver en Kennedy parken bieden verzorgde zwemfaciliteiten aan, zoals de Marcus Pool. Er is een groot sport complex aangelegd met een waterglijbaan van 212 foot, skatebaan, schaatsbaan, skateboard plein, voetbalveld, volleybal net met zandgrond en nog meer sportfaciliteiten waar vooral veel jongeren op afkomen.

Met de bouw van de Laguna Dam in 1909 en de Imperial Dam in 1983, is de Colorado River veranderd in een serie van meren en waterwegen.
De meeste meren en waterwegen bieden watersport activiteiten aan, zoals boot varen, vissen en water skiën. Water skiën is alleen toegestaan op de Martinez Lake en de Senator Wash.

Interessant om te bezoeken in Yuma is het Yuma Territorial Prison State Park.
Hier verbleven de meest gevaarlijke en beruchte misdadigers van Arizona. Deze misdadigers zijn beschreven in boeken, televisie en films. Nu is deze gevangenis opengesteld voor publiek. Het is de meest bezochte bezienswaardigheid in Yuma.

Wanneer u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Yuma kunt u een bezoek brengen aan het Century House Museum. Het Century House is een van de meest historische gebouwen. Dit huis werd bewoond door de pionier en koopman E.F. Sanguinetti. Het museum stelt kunstvoorwerpen, foto’s en meubilering tentoon. Kleurrijke tuinen en vogelhuisjes zijn gehandhaafd.
Yuma is in bezit van een uniek park / stad, genaamd het Roxaboxen park. Het park is gebaseerd op een boek van Alice Mclarren. Het park trekt verschillende bezoekers vanuit heel de Verenigde Staten. Het park is een plek waar kinderen van dromen om in te spelen en om in te wonen. Er staan schilderachtige huisjes met ramen voorzien van verschillende kleurtjes. De huisjes zijn gevestigd langs de hemelsblauwe Reed River. Als u in dit park loopt moet u niet vergeten een bezoek te brengen aan het kruidenierswinkeltje. Hier kunt u ouderwetse snoepjes kopen. Bovenaan de Fort Irene heeft u een prachtige uitzicht over de stad.
Wij willen u attenderen op de velen roekeloze automobilisten in deze stad. De bewoners van Roxaboxen zijn namelijk niet verplicht om een rijbewijs te hebben. Als u er voor kiest niet te rijden, kan u deze stad te paard bezoeken.
Roxaboxen, wiens naam van bouwmaterialen; rotsen en dozen afgeleid is, is een stad waar kinderen van alle leeftijden wensen dat zij leefden. Iedereen heeft een overvloed aan geld. De huizen en gebouwen, die van rotsen gebouwd worden, kunnen gerenoveerd worden of verplaatst worden en de inwoners van de stad kunnen dagenlang ijsjes eten, zonder ziek te worden. Op elke hoek van de straat spelen muzikanten vrolijke deuntjes voor een sfeervolle omgeving.
De St. Thomas Mission is gebouwd in 1922 en is een reproductie van de oorspronkelijke Mission kerk. Deze is vernierigd in 1855 tijdens de Indiase opstand. De oorspronkelijke Mission is opgericht door Vader Garces in 1780. De huidige katholieke kerk is een herinnering aan de geschiedenis van de Quechan Indiase natie in Yuma.

Met de Yuma Valley Railway maakt u een rit terug in de tijd. De trein rijdt langs de Colorado River en door het westerse boeren landschap. Een gids zal u voorzien van informatie tijdens de rit.
Het gehele jaar door worden er in Yuma verschillende evenementen gehouden, zoals rodeo, barbecue en paardenrace wedstrijden.

Bezienswaardigheden & attracties
Parken:
- Adair Park
- Castle Dome Mountains
- Imperial Date Gardens
- Imperial National Wildlife Refuge

Attracties:
- Center of the World
- CoCopah Museum
- The Peanut Patch
- Paradise Casino

Bezienswaardigheden:
- First Air Travel
- Fort Yuma

Yuma